Τάδε έφη…Χάλκης

 

IMG_6238

Όσο ζεις μαθαίνεις, και όσο ταξιδεύεις ανακαλύπτεις! Και το styling δεν είναι μια απλή «δουλειά». Είναι μια διαρκής αναζήτηση…του στιλ! Κάνοντας βόλτα της Παναγιάς στο στενοσόκακο των Φούρνων Κορσεών, «σκόνταψα» σε έναν πάγκο. Το μάτι έπεσε σε ένα δαχτυλίδι στην αρχή, και μετά σε όλο το έργο που απλωνόταν μπροστά μου.

 

IMG_6428

Ναι, ήταν κάτι που προσωπικά και έχοντας δει πολλά, δεν είχα ξαναδεί. Θες η τεχνική, θες τα σχήματα, θες τα υλικά και η αρμονία που άγγιζε το βλέμμα…όπως θες πες το. Μια καλλιτεχνική προσέγγιση με σημαντική διαφορετικότητα. Ξέρεις, το παν είναι η διαφορετικότητα και η πρωτοτυπία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση και τα δύο ήταν εκεί. Τα υλικά αρχέγονα. Μπρούντζος, ασήμι και χαλκός. Το σμίλευμα όμως ήταν αυτό που με έκανε ευτυχισμένη.

 

IMG_6239

Ρώτησα τον καλλιτέχνη Χρήστο Βλαχογιάννη, αν έχει εμπνευστεί από τον Paul Klee. «Έχει κάποιες επιρροές η συγκεκριμένη συλλογή…». Μετά αναλύσαμε τα χρώματα που θα μπορούσαν να έχουν ξεπηδήξει από τους πίνακες των αποσχιστών της Βιέννης, και πιο συγκεκριμένα του Schiele.

 

IMG_6242

Ρώτησα τι απεικονίζει το δικό μου δαχτυλίδι. Είναι σπερματοζωάριο; «Όχι». Είναι φίδι; «Όχι». Τι είναι; « Είναι η ζωή…που κινείται».

 

IMG_6457

Δεν νομίζω ότι καταλήξαμε κάπου…παρά μόνο στην ελευθερία της σκέψης και στην σύλληψη της μοναδικότητας.

Fashion & Style Editor- Έλενα Τρικαλιώτη

 

 

 

Be first to comment