Ροκ κουλτούρα

Σίγουρα έχεις ακούσει ροκ μουσική όντας έφηβος. Και φυσικά όπως όλα τα είδη μουσικής δημιούργησε έναν ολόκληρο τρόπο ζωής που είχε άμεση επιρροή φυσικά και στο ντύσιμο. Μαύρα παντελόνια, μπλουζάκια με σπαθιά, νεκροκεφαλές, γκόμενες και ότι άλλο αφορά τον γνήσιο άντρα. Μεταλλικά αξεσουάρ και οπωσδήποτε μέταλλο στα παπούτσια και στην ζώνη. Και πάντα μέσα στην μαυρίλα… που αφήνει και ένα πέπλο μυστηρίου να πλανάται… απροσδιόριστο, πέραν του γεγονότος ότι είναι ασφαλές χρώμα και θα σε βγάλει από την δύσκολη στιλιστική θέση!

01

 

Απαραίτητο αξεσουάρ
Παλαιότερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε ατσάλινες χειροπέδες ως κόσμημα της ροκ ιδεολογίας. Τα τελευταία χρόνια το ατσάλι ανακατεύεται στιλιστικά με το δέρμα για ένα πιο κομψό αποτέλεσμα.

02

Με έξυπνο τρόπο
Τα τελευταία χρόνια οι σχεδιαστές έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν αξεσουάρ που εκτός από την χρηστικότητα τους είναι και στιλιστικές πινελιές στο ντύσιμο. Δοκίμασε λοιπόν να κρεμάσεις τα κλειδιά σου με μια αλυσίδα  από ένα θηλάκι του τζιν παντελονιού σου.

03

Γκάζωσε το…
Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις μηχανή για να φορέσεις ένα biker jacket. Και αν το στιλ σου είναι ροκ, έχεις μια καλή δικαιολογία. Διάλεξε ένα ουδέτερο χρώμα και φόρεσε το με τζιν ή δερμάτινα παντελόνια .

04

These boots are made…
Όχι μόνο για περπάτημα, αλλά και για ξέφρενο χορό μέχρι πρωίας. Αν είσαι στιλιστικά αυστηρά ροκ, τότε φόρεσε τες με ένα skinny τζιν παντελόνι. Αλλιώς άσε το ρεβέρ να τις καλύψει!

05

«Σκληρά» t-shirts
Ναι, η ροκ κουλτούρα θέλει τα t-shirts είτε με νεκροκεφαλές, είτε με γυμνές γκόμενες, είτε απαισιόδοξα και απειλητικά συνθήματα σαν αυτό της εικόνας. Δείξε τον σκληρό σου εαυτό, αλλά μόνο στο ντύσιμο.

 

06

Χαλάρωσε…
Ναι θέλεις να είσαι ροκ, αλλά σιχαίνεσαι τα θεόστενα παντελόνια! Don’t Worry! Φόρεσε ένα τζιν που απλά να νιώθεις άνετος μέσα σε αυτό. Μόνο φρόντισε να μην έχει πολύ φαρδιά ρεβέρ.

07

Σαν πεζοναύτης!
Ναι η ταυτότητα σε αυτή την μορφή είναι σήμα κατατεθέν των στρατιωτών αλλά αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να την τοποθετήσεις στιλιστικά και ως ροκ στοιχείο. Ιδανικά φόρεσε την μέσα από το t-shirt και θα φανεί όταν αυτή σε γδύσει.

08

Ταχυδρόμησε το
Και εφόσον το μαύρο είναι το κατεξοχήν χρώμα των ροκάδων, η τσάντα  πρέπει να έχει και αυτή το ίδιο χρώμα. Ως ύφος το μόνο που ταιριάζει στην ιδεολογία του ροκ είναι ένας minimal δερμάτινος ταχυδρόμος.

09

Ο πιλότος είναι ροκ
Για να δώσεις έμφαση στο σύνολο σου φόρεσε γυαλιά που έχουν το σχέδιο του γνωστού aviator. Δεν σχεδιάστηκαν για να τα φοράνε μόνο οι πιλότοι. Τονίζουν το στιλ σου και αναβαθμίζουν την δυναμικότητα της τελικής εικόνας.

wrangler

Μεταλλικά στοιχεία
Εφόσον τα παπούτσια έχουν διάφορα μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία, το ίδιο ισχύει και στις ζώνες. Μπορεί μια ζώνη που θέλει να λέγεται ροκ, να μην έχει πάνω της τρουκς και να μην είναι δερμάτινη; Δεν μπορεί!

Fashion & Style Editor- Έλενα Τρικαλιώτη

Be first to comment